Säilytä veneilevä Espoo

Säilyä veneilevä Espoo on syntynyt veneilijöiden keskuudessa huolesta veneilyn tulevaisuudesta Espoossa. Huolta ovat kasvattaneet Suomenojan muutokseen liittyvät asian. Kaupungin suunnitelma korvata Suomenojan telakka-alue Ämmäsmäellä on vastaanotettu sekavin mielin. Virkamiesten lausunnot mediassa ovat lisänneet veneilijöiden huolta tulevaisuudesta entisestään. Veneilijöitä rasittaa myös väärä julkinen kuva veneilijän taloudesta. Kliseemaininta ”ökyveneistä” rasittaa koko harrastavaa kansanosaa. Ikävä huomata, että tämä virheellinen käsitys veneilijän lompakon paksuudesta, tuntuu olevan levinnyt varsin laajalle.

Ryhmä koostuu ihmisistä, jotka haluavat vaikuttaa veneilyn edellytysten säilymiseen sekä kehittämiseen Espoossa.

3 kommenttia artikkeliin ”Säilytä veneilevä Espoo

 1. Ajatus veneilijöiden nurkkaan ajosta on virkamieslähtöistä. Nyt virkamiehet ovat käsittäneet olevansa isäntiä vaikka ovat palvelijoita. Nyt täytyy käyttää kaikkia vaikutuskeinoja näin yksisilmäisen asioiden hoidon saamiseksi oikeille urille ja virkamiehet takaisin palvelijan rooliin.

  Veneilijät eivät ole mitään loisia vaan olemme vuosien ajan lihottaneet kaupungin kassaa tuntuvilla laituri yms. maksuilla. Veneily on laajojen kansankerrosten harrastus ja siihen on tähän saakka Espoossa ollut erinomaiset mahdollisuudet.
  Espoossa löytyy rakennuskelpoista maata Länsiväylän varresta rusain mitoin ilman, että satamien alueita siihen tarvitsisi liittää.

  1. Kiitos Risto kommentistasi.

   Tässä kokonaisuudessa on varmasti kyse poliittisista linjauksista, jotka ohjaavat virkamiesten käytännön suunnittelutyötä. Nyt on käynyt niin, että poliittisia linjapäätöksiä tehdessä veneily ja satama on jäänyt täysin huomiotta. Sitten käytännössä lähdetään etsimään muiden vaikuttimien ajamana ratkaisuja tavisäilytykseen. Näin on syntynyt Ämmäsmäki. Itse en ole kuullut mistään työryhmästä tai laajasta veneilijöiden kuulemisesta tai muusta yhteistyöstä talvisäilytysratkaisua etsittäessä.

 2. Ihmettelen vaan mihinkä on Espoon virkamiehet unohtaneet paljon puhuttaneet hiili jalanjäljet kun veneitä kuljetetaan suurilla kuorma-autolla Ämmässuon kaatikselle syksyllä ja kevääällä satamaan.???Arja Korhonen

Kommentointi on suljettu.