Tavoitteemme

I. Taata nykyisenkaltaiset toimintaedellytykset tulevaisuudessa

Nykyinen venekerhokulttuuri on veneilyharrastuksen sydän. Kaupungin on jatkossakin tarjottava kuntalaisilleen kohtuullisella kustannustasolla veneilymahdollisuus. Tämä tarkoittaa käytännössä kaupungin omistamia ja hallinnoimia laituripaikkoja, sekä talvisäilytystilaa isoille veneille rannan välittömässä läheisyydessä. Laituripaikan tulee sisältää nykyisenkaltainen pysäköintimahdollisuus. Veneily ja siitä koituvat kustannukset eivät saa olla sidottuja markkinahintaisiin palveluihin. Yritysten palvelutarjonta on veneilijälle tärkeää, mutta jokaisella pitää olla mahdollisuus valita itse harrastustapansa.

Varmistaa, ettei luoda epärealistisia odotuksia Ämmäsmäestä kyvystä vastata isojen veneiden talvisäilytyksestä

Suomenojalla tulee säilyä isojen veneiden talvisäilytys. Näitä ovat sellaiset veneet, joita ei kyetä siirtämään normaalien henkilöautojen perässä vedettävillä trailereilla. Ämmäsmäki ei ole realistinen ratkaisu näitä suuremmille veneille.

Mikäli Suomenoja ei voi olla veneiden säilytyspaikka talvisin, on veneiden säilytykseen löydyttävä rannan välittömässä läheisyydessä säilyttämiseen sopiva uusi kohde.

II. Muodostaa kaupungin kanssa yhteistyöelin

Veneilijät ovat oman harrastuksensa asiantuntijoita. Tämän asiantuntemuksen avulla varmistamme toteutuskelpoiset ja kestävät ratkaisut. Haluamme olla mukana asian valmistelussa seuraavasti:

 • Eri osapuolien tarpeiden huomiointi,
 • avoin asioiden käsittely,
 • riippumattomien osapuolten asiantuntemuksen hyödyntäminen.

4 kommenttia artikkeliin ”Tavoitteemme

 1. Uskoisin, että järkevästi suunnitellen Suomenojalle mahtuu niin veneet kuin asuntojakin. Ei niiden pidä sulkea toisiaan pois, ei näin ole muillakaan Espoon rannoilla -Haukilahdesssa, Nuottaniemessä jne.

  1. Hei. Kyllä kaikki osapuolet huomioiva suunnittelu pitäisi olla mahdollista. Emme veneilijöinä kehitystä vastusta, mutta haluamme olla mukana vaikuttamassa omaan tulevaisuuteemme.

 2. Tässä vaiheessa tavoitteet pitää olla jo konkreetisia, ei pyöreitä toivomuksia.
  Finnoon kaavasta pois parkkitalo, kaupungin varikko ja viranomaispaikat. Niille on löydyttävä halvempaa rantaa.
  Lisäalue pohjois_ itäkulmasta on tarpeen ja realistinen.
  Työpaikka alueelta tontti venekerhoille peltihallia varten ilmaiseksi ja tukea rakentamiseen. Kulkutie nostopaikalta hallille ohi yleisen kadun.
  Ratkaisu venekerhojen nykyisten rakennusten kohtalosta.
  Suunnitema sakennusajan järjestelyistä.

  1. Kiitos Harri kommentista. Hienoa, että Espoossa on aktiivisia kerhojen kommodoreja kantamassa huolta tulevasta.

   Ihan hyviä tavoitteita. Kirjasimme SVE:n tavoitteet tarkoituksella sellaisiksi, että niiden saavuttamiseen olisi lukuisia erilaisia mahdollisuuksia. Kääntäen, jos lista on konkreettinen kaupunki voi toisaalla tehdä ratkaisuita, jotka voivat olla nykyisenkaltaiselle veneharrastukselle haitallisia.

   En lainkaan väitä kummankaan mallin olevan oikea, tai väärä, mutta isoa tavoitetta vahtimalla, meillä on keino tarkastella kaikkia tarjottuja vaihtoehtoja kriittisesti.

Kommentointi on suljettu.