Muistio tapaamisesta kaupunginjohtaja Mäkelän kanssa

SVE-ryhmä tapasi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän 18.11.2015 klo 14-15 kaupunginjohtajan edustustiloissa Gumbölen kartanossa. Kutsujana kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. Vieraina: Ari Mäkinen SVE, Tuomas Raivio SVE ja Kari Vainio SVE.

SVE-ryhmä toi esiin huolensa Finnoon sekä Espoon veneilymahdollisuuksien kehittymisestä. Keskustelua käytiin veneiden arvojen, iän, kustannusten ja erilaisten harrastamistapojen näkökulmasta. Ryhmä pitää ongelmallisena nykyisiä kehitysnäkymiä, joissa talvisäilytysratkaisuissa puhutaan mm. korkeasäilytyksestä. Sen kustannusten ja toimivuuden näkökulmasta ei kuitenkaan ole riittävästi tietoa. Kokonaisvaltaista selvitystä nykyisistä tai tulevista talvisäilytystarpeista ja -mahdollisuuksista ei ole tehty.

Tulevaisuuden ratkaisuissa painotetaan paljon yritysten palvelutarjontaa. Kaupunginjohtaja painotti, ettei kaupungin tehtävä ole määrätä miten veneilijät harrastustaan harrastavat. Mikäli palveluille on kysyntää, on niiden tarjoaminen veneilijöiden etu. Etuna se koetaan silloin, jos palveluntarjonta ei poissulje veneilijöiden mahdollisuutta huoltaa ja kunnostaa veneitään omatoimisesti.

Mäkelä korosti sitä, että Espoossa on selvitty hankalimmistakin erilaisten intressien sovittamistilanteissa. Hän oli positiivinen sen suhteen, että yhteistyön avulla saamme asiaa paremmalle tolalle. Mäkelä lupasi käynnistää kaupunginjohtajan päätöksellä selvityksen, jossa tutkitaan talvisäilytysvaihtoehtoja erityyppisille veneille. Työryhmä tulisi yhteisen käsityksen mukaan muodostaa siten, että siinä on riittävän laaja edustus veneilijöitä sekä kaupungin virkamiehiä.

Veneilijöiden keskuudessa vallitsee huoli tulevasta. Epäluottamus tehtäviin päätöksiin ja linjauksiin veneilijäkentässä on valitettavan yleinen. Toivommekin, että koottavalla työryhmässä olisi riittävä kokoonpano käsitellä liitteen mukaisia asioita.

Ennen työryhmän toiminnan tuloksia on kaavoituksessa kuitenkin varattava riittävästi tilaa omatoimiselle talvitelakoinnille.

SVE-ryhmä kiittää kaupunginjohtaja Mäkelää ajasta sekä rakentavasta suhtautumisesta asiaan että kyvystä tarttua siihen ratkaisua hakien. SVE-ryhmä on haluttaessa valmis tuomaan oman panoksemme asian edistämiseksi.

Terveisin

Ari Mäkinen, Tuomas Raivio ja Kari Vainio

Liite 1:  Agendaehdotus selvitystyölle

 

Liite 1  Agendaehdotus selvitystyölle

 

SVE ryhmän mielestä veneilyyn liittyvien päätösten tueksi tarvitaan mm. seuraavaa tietoa: Veneilyn kasvuskenaariot erilaisine harrastustapoineen Suomessa ja Espoossa

 • Arvio espoolaisen veneilyn talvisäilytystarpeista venetyypeittäin
  • trailerilla liikuteltavat
  •  kuorma-autolla liikuteltavat
  • erikoiskuljetusta vaativat
 • Arvio talvisäilytyksen teknisistä mahdollisuuksista venetyypeittäin
 • Arvio teknisten ratkaisujen kustannuksista ja kustannustehokkuudesta (euroa/maaneliömetri tms)
 • Arvio talvisäilytyksen ja muista palvelutarpeista ja niiden kehittymisestä
 • Katsaus pääkaupunkiseudun muiden kaupunkien talvisäilytysratkaisuihin ja –linjauksiin
 • Arvio naapurikuntien halukkuudesta ottaa espoolaisia veneitä talvisäilytykseen

Ratkaisuehdotukset edellisten perusteella tahoille, jotka tekevät päätöksiä infraan perustuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>