Kirje kaupunginjohtaja Mäkelälle

Hyvä kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

Kirjoitan Sinulle edelleen kesken olevasta asiasta.
Keväällä Liikunta- ja Nuorisopalvelut järjesti Veneilyn Tulevaisuus Espoossa -tapahtuman, jossa puheenvuoron käyttivät mm. Martti Merra ja Kimmo Leivo. Vaikka tilaisuuden tarkoitus oli hyvä, siellä käytetyt puheenvuorot lisäsivät epävarmuutta veneilijöiden keskuudessa. Epävarmuutta ovat lisänneet Kimmo Leivon sekä kyseistä tilaisuutta ennen että sen jälkeen mediassa esittämät asenteelliset lausunnot.

Me espoolaiset veneilijät perustimme Säilytä Veneilevä Espoo -ryhmän, koska kaupungin antamat viestit maalasivat varsin epävarman tulevaisuudenkuvan. Veneilyä ja erityiseesti Suomenojan satama-alueen kehittämistä koskeneet linjaukset osoittivat, ettei veneilyn arkea joko tunneta tai oteta huomioon. Esimerkkejä toimimattomista ratkaisuista ovat korkeavarastot, veneiden pitkät kuljetusmatkat ja yritysten tarjoamat kohtuuttomasti kustannuksia nostavat talvisäilytysratkaisut.

Säilytä Veneilevä Espoo -ryhmässä yllätyimme, kuinka yhdenmukaisesti veneilijät ovat satamapaikastaan riippumatta kokeneet kaupungin toimet. Kaupungin koetaan jyräävän yhden kaupunkilaisryhmän, eikä asianosaisia ole huomioitu. Pettymys ja pessimismi veneilijöiden keskuudessa on käsin kosketeltavaa. Kaupungin menettely lienee ristiriidassa kuntalain kanssa.

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 8.6.2015 pidit alustuksen, jossa lupasit että Suomenojaa koskeva suunnittelu tehdään yhteistyössä veneilijöiden kanssa. ”Lähtökohtana Suomenojan sataman kehittämisessä on tietenkin se, että jos me kehitetään satamaa sitä täytyy tehdä yhdessä veneilijöiden kanssa”. Kiitos sinulle tästä.

Kalenteri kukkuu marraskuuta, Suomenojan osayleiskaavan ehdotus on nyt nähtävillä. Tähän asti olemme saaneet audienssin Vihreiltä ja Demareilta ja olemme olleet Kokoomuksen valtuustoryhmän kuultavana. Kaavoituksen kanssa olemme keskustelleet, mutta kaupunginsuunnittelulautakunnasta emme saaneet edes sähköpostivastausta audienssipyyntöön.

Moni poliitikko ja viranhaltija on todennut samansuuntaisesti: ”hoidetaan tämä yhteistyöllä, ei lehtien palstoilla”. Nyt on yhteistyön aika.

Jukka, toivomme saavamme jatkoa kesäkuiselle avauksellesi. Ehdotan, että voisimme juoda kahvit ja pohtia, miten muodostamme sopivan työryhmän, jossa ovat mukana alueen suunnittelusta ja kaavoituksesta vastaavat tahot sekä riittävä edustus veneilyn asiantuntemusta.

Puhelinnumeroni on 0400 620026, minä voin tuoda croisantit.

Terveisin

Ari Mäkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>